In 2015: van Elburg naar Giethoorn per zeilpunter

Met de zeilpunter van Elburg naar Giethoorn? Ja, u leest het goed. Zeilvereniging ’t Wiede uit Giethoorn koos in 2015 het ruime sop en ging het eerste weekend van juni van start in Elburg. Een nieuw evenement uit de koker van de commissie die jaarlijks de populaire zeilpunter teamwedstrijd organiseert.

De wedstrijd is bedoeld voor iedereen die een zeilpunter heeft (of er één kan lenen). Waar mogelijk zal het parcours zeilend worden afgelegd. Bijzonder is daarbij dat het de organisatie niet gaat om de snelheid. Tijdens de driedaagse wedstrijd zullen de teams diverse opdrachten moeten uitvoeren waardoor niet de snelheid, maar juist behendigheid, listigheid en teamspirit van doorslaggevend belang zullen zijn om kans te maken op de overwinning.

Het traject voer langs prachtige plaatsen in Overijssel:

5 juni : Elburg – Kampen
6 juni : Kampen – Hasselt
7 juni : Hasselt – Giethoorn

Omdat Elburg voor veel punter zeilers niet naast de deur ligt, biedt de organisatie de mogelijkheid om punters van Giethoorn naar het startpunt in Elburg te laten vervoeren. In Kampen en in Hasselt kunnen de deelnemers overnachten in hun punter of in eigen tenten, op speciaal hiervoor ingerichte ‘Bonanza terreinen’. Hier zal de organisatie ook voor ontbijt, lunch en diner zorgen.