Bonanza voor de wind,

Toen de Bonanza commissie gisteravond het Grand Café Fanfare binnentrad was de stemming bedrukt en gelaten. Helaas was voor de Bonanza 2023 het minimumaantal deelnemers niet bereikt. Vanaf 15 punters is het de moeite waard om een evenement als de Bonanza te organiseren, bij minder punters zijn de inspanningen van alle vrijwilligers niet meer in balans met het aantal deelnemers. Conclusie was onvermijdelijk: de Bonanza vanuit Leeuwarden gaat niet door.

 

Gelukkig, zoals dat wel vaker gaat bij de Bonanza commissie, veranderde de stemming van de commissieleden naarmate de avond vorderde. Kwam het door de drankjes die door de innemende herbergier werden geserveerd? Kwam het door het bonte gezelschap dat aanschoof aan de stamtafel? Langzaam maar zeker klommen de mannen uit het dal. Voorzichtig werden er alternatieve ideeën geopperd, die werden gewikt en gewogen op bruikbaarheid en haalbaarheid. Uiteindelijk, het was inmiddels al na middernacht en de verlichting van het café was al teruggebracht tot een vage schemering, begonnen de contouren van een nieuw plan zich te vormen. In een geestdriftige, bijna euforische stemming  kwam een nieuw plan uit de koker: een 1-daagse tocht à la Bonanza. 

 

Wat omvat het ‘Bonanza voor de wind’ plan?

  • Datum: zondag 11 juni 2023
  • We varen met de wind mee in 1 dag terug naar Giethoorn
  •  
  • Alle punters worden op zaterdag 10 juni gesleept naar het startpunt. Dit startpunt (en dus ook de route) is afhankelijk van de windrichting.
  • De deelnemers worden op zondagochtend per bus naar het startpunt gebracht. Hier krijgen de deelnemers een ontbijt en verdere instructies.
  • Lunch en snacks (inclusief drankjes) worden tijdens de dag verzorgd.
  • Eindpunt is een drijvende barbecue op het Bovenwiede. 
  • Uiteraard zullen de teams tijdens de dag strijden om de felbegeerde Bonanza trofee.
  • Kosten inclusief slepen, busvervoer, organisatie, ontbijt, lunch en barbecue bedragen 60 Euro per persoon.
  • Het plan wordt verder in detail uitgewerkt en gaat sowieso door! Opgeven kan zeer binnenkort via www.punterbonanza.nl

 

De commissieleden verlieten de Fanfare ver na middernacht, in opperbeste stemming en met lichte tred. Ze hebben er zin in!