November, de herfstmaand

Haché, hutspot en andere Hollandse kost. De bladeren vallen en het haardhout is niet aan te slepen. Maar toch wordt er verder gedacht dan aan deze herfst.
De mannen van de Punter-Bonanza Commissie stoppen niet, zij gaan door met soms wat onverwachte gebeurtenissen. De Punter Bonanza 2023 krijgt al vorm. De datum is in ieder geval bekend. Dus houdt die dagen, als je deel zou willen nemen, vrij.
Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023.
Voor de Bikkels, voor de Die Hard’s hebben we ook nog optioneel iets in de planning op donderdagavond 8 juni. Nog wat hobbels te nemen door de commissie maar dat gaat zeker goed komen. Houdt ons in de gaten..

Editie 2021

Voor alle Bonanzisten:

Beste punter liefhebbers,

Het ziet er nog niet zo goed uit. Het jaar 2021 komt maar langzaam op gang en het is nog steeds de vraag wanneer de lockdown kan worden versoepeld of de terrassen weer open kunnen. In dit licht heeft de Bonanza commissie moeten besluiten om de tocht, die gepland stond op 4, 5, 6 juni, af te blazen. Hoewel we afgelopen winter al een fantastische route hebben uitgestippeld en veel prachtige plannen hebben gemaakt, is het nu nog te onzeker of we een dergelijk evenement kunnen of mogen organiseren.

Maarrrrrr……

Hou zaterdag 5 juni nog even vrij in je agenda. Want het moet wel heel erg gek lopen, wil ons Plan B ook niet door gaan. Het moet toch mogelijk zijn om in ieder geval op één dag een tocht te maken in de zeilpunter?

Start en finish op het Bovenwiede in je eigen (gekochte, gehuurde of geleende) zeilpunter? Welnu, beste mensen: op zaterdag 5 juni 2021 organiseert de Bonanza commissie de eerste “Minstens Elf Meren Tocht“.

Een avontuurlijke zeiltocht over de prachtige meren in onze omgeving. Met natuurlijk de altijd verrassende ‘Bonanza-twist’. Zet je schrap voor prachtig vaarwater, uitdagende zoektochten, onmogelijke opdrachten, culinaire hoogstandjes en nog veel meer. Zeilen op golven van ultiem geluk: dat wordt de “Minstens Elf Meren Tocht 2021”.

Hou ons in de gaten!
De Bonanza Commissie

Thoni – Feiko – Jacco – Ewout

Punterbonanza 2021

Ondanks lock-downs en beperkingen die er momenteel zijn, is het de heren van de organisatie toch gelukt om alvast een plan te maken voor de PUNTERBONANZA 2021. Uiteraard onder voorbehoud. De datum is inmiddels bekend. Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021.
De vierde editie van dit spectaculaire zeil/toer evenement met de punter. Er bestaat komend jaar onder andere de mogelijkheid om donderdagavond al op de startlocatie aanwezig te zijn en zoals de plannen er nu voorstaan is de finish weer in Giethoorn.
Een extra ‘los’ min-evenement staat ook op stapel. Dit wordt een losstaand evenement maar wel met een extraatje voor diegenen die deel gaat nemen aan de Punterbonanza. Wat, hoe en wanneer.. wordt vervolgt.
De organisatie heeft afgelopen zomer al een verkenningstocht gehouden.
Dus zet het in je agenda, zorg dat dat je deze dagen beschikbaar bent voor het evenement! Hoe eerder hoe beter.

We kunne naar Junne!

Het is 2019. Het is weer een Bonanza jaar. Een heerlijk vooruitzicht! Al weer twee jaar lang is uw Bonanza Commissie bezig een fantastische tocht uit te stippelen voor zeilpunters. Met een veelbelovend resultaat. In juni van dit jaar hopen we weer een groot aantal liefhebbers te begroeten bij de start van de Punter Bonanza. Een tocht die dit jaar wederom zal leiden langs prachtige vergezichten, mooie dorpen en bruisende steden. We gaan varen op plaatsen waar nog nooit een punter heeft gevaren, het avontuur tegemoet. We kunnen naar Junne!

Datum: 14, 15, 16 juni
Vertrekpunt: Giethoorn
Traject: Junne-Zwolle-Kraggenburg-Giethoorn
Kosten: € 100 per punter plus € 125 per bemanningslid

Voor de mensen die mee willen doen, maar ook voor de mensen die meer willen weten: op 17 mei a.s. wordt een palaver georganiseerd op een nader te bepalen locatie. Hou www.punterbonanza.nl in de gaten voor de laatste info. Wij hebben er zin in.

 1…2…3…Bonanzaaaaaaaaa!